Jo, Xavier Martínez i Mascarell, com a representant del grup municipal del BLOC i regidor de l’Ajuntament d’Almiserà,
EXPOSE:

Que l’Ajuntament en ple en sessió ordinària celebrada en data de 3 d’abril de 2008 va adoptar sotmetre a exposició pública el PGOU d’Almiserà per un període de 45 dies, mitjançant l’anunci al DOCV i insertant-lo també al tauler d’anuncis de l’Ajuntament, i en virtut de l’article 6.3 de la LUV, li presente les següents AL·LEGACIONS:

1.-
No hi ha càlculs de les noves necessitats hídriques, ni de les indubtables repercusions al Sistema aqüífer de la serra Grossa, aqüifer Marxuquera-Falconera… quan es preveu que passe dels actuals 273 hab. a uns 1.778 hab., el que suposa un augment de més del 650%.

2.-
Es fa patent que els autors de l’EIA han fet un “collage” agafant dades del Mapa Geocientífico de la prov. de València, i altres semblant i a gran escala. Un exemple, a la pàg.28: “el municipio de Almiserà al igual el resto de la comarca de la Vall d’Albaida”.

3.-
El desficaci a l’Ap.2.3.1. Geologia, encara el supera quan afirma que …”el Mioceno es de calcarenitas i calizas con algas…” quan ací només la unitat basal, i no sempre, té aquesta litologia, mentre que el que caracteritza al Miocé del Prebètic Extern o Nororiental (des de Marxuquera Alta fins a la Font de la Figuera, Passant per Albaida, Xàtiva i Ontinyent, són les potentes margues gris-blavoses i blanques… el que anomenem “TAP”, amb potències de més de 500 m. i fins a més de 1.000 m. prop d’Albaida.
També anomena unes “margas terciarias de origen triásico”… .Això sí que existeix però als voltants de Cocentaina, i altre indrets llunyans.

4.-
A l’Ap. 2.3.1.2. Tectónica….afirma que es troba en transició al Prebétic Intern… quan aquest comença a aflorar a més de 25 km. al sud.

5.-
L’Ap. de Geomorfologia no pot ser més pobre… i pareix copiat del Mapa Geocientífic de València, de l’any 1986, i amb cartografies a escala 1 : 200.000… i, per tant només té un caràcter molt aproximat i orientatiu…, quan en un EIA la cartografia desitjable deu estar per baix de 1 :25.000 i de ser possible a escala 1: 10.000. Per tant no defineix en absolut les variades geoformes del terme d’Almiserà com: Tossals-testic, relleus en costera, relleus lligats a falles… i l’ amplíssima gamma de rasclers, dolines… d’origen kàrstc.

6.-
Per al Clima utilitza la fitxa de l’Estació de Vilallonga, que està a prop, però amb grans diferències en quant a estructura predominant, pendents, distribució dels relleus cotes màximes… que li proporcionen a Vilallonga peculiaritats microclimàtiques, tant en la pluviometria total com en el repartiment estacional.

SOL·LICITE:

Per tot allò exposat, creiem que l’estudi d’impacte ambiental no té el suficient rigor per a ser considerat per l’Ajuntament. Per la qual cosa, demanem la retirada del present i la redacció d’un nou EIA.