AL·LEGACIÓ:

La fesomia del municipi d’Almiserà respon a l’estructura d’un nucli mediterrani i, com a tal, deu ésser resguardada i fomentada.

1.-
Per això proposem que les futures ampliacions continuen la línia estètica del nucli consolidat antic i que el grau d’edificabilitat responga al mateix: cases unifamiliars de diverses altures (fins a 2), sense separació ni espais ajardinats entre elles, amb teula àrab a dues cares, etc.

2.-
Demanem, per a facilitar l’aplicació del punt anterior, la redacció d’unes normes específiques que facen referència als materials, colors, etc. permesos, d’acord amb la condició de nucli antic que té el municipi.

3.-
Eliminar o, en tot cas, reduir al màxim les zones compreses com a “de mitjana densitat”, i convertir-les d’alta densitat, amb la mateixa normativa que el nucli antic.

4.-
Eliminar el vial de circumval·lació que dóna servei a les zones declarades “de mitjans densitat”, una vegada eliminades aquestes.

5.- En cap cas, desenvolupar la Unitat d’Execució 3, donat que afecta de manera considerable els següents elements:

– séquia mare d’Almiserà.
– Molí d’Almiserà (bassa).
– Entorn paisatgístic del vessant sud d’Almiserà.
– Alteració de la zona de ribera del riu Vernissa.

Com a alternativa, proposem el trasllat de la zona verda al vessant sud d’Almiserà, com ha previst de manera parcial l’Ajuntament junt al palau.

6.-
A més, la mateixa Unitat d’Execució 3 és susceptible de ser objecte d’inundacions, a pesar del mapa que s’inclou a la documentació adjunta del PGOU d’Almiserà (veieu ANNEX FOTOGRÀFIC). Per aquest motiu, remetrem la documentació escaient a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer.

7.-
Trasllat de la zona verda de darrere del Centre Social per a protegir el riurau de la parcel·la 30 del cadastre, junt amb tota la illa, concebuda com un espai verd d’ús públic amb aquest element de tipus etnològic.

8.-
El disseny de l’entrador nou cap a Almiserà no duu aparellada una justificació suficient, pel que fa a les necessitats que el generen.

Així mateix, sí que produeix alguns perjudicis en el terme municipal.

– impacte paisatgístic en zona de planura al sud-est d’Almiserà.
– ús desmesurat del sòl en una zona.