El BLOC d’Almiserà ha fet balanç de la legislatura aquest cap de setmana i prepara la propera contesa electoral. El BLOC de la comarca ha celebrat una jornada amb l’Equip d’Innovació Organitzativa del BLOC.

Fa quasi tres anys que tingueren lloc les darreres eleccions locals. Arribats a aquest punt, des del BLOC d’Almiserà hem volgut fer un balanç de l’activitat a l’Ajuntament i al poble. “A Almiserà hem sigut l’única oposició seriosa i ens hem convertit en alternativa per a governar”.

Xavier Martínez, regidor del BLOC al municipi ha explicat que “al llarg d’aquests anys, hem estat atents a projectes com els de la plaça Monrúbio, la falta de servei de llum a les noves cases dels nous carrers, les deficiències en l’acabament de la urbanització d’aquestes zones noves; el servei de recollida de fem i d’oli; i, per suposat, el PGOU, que actualment està en tramitació, entre d’altres assumptes”.

“Junt a molts veïns i veïnes del municipi, vam presentar diverses al·legacions a aquest darrer document, que ha de regir l’urbanisme futur del municipi. I és que l’equip de govern ha preparat un Pla General que pretén multiplicar el municipi per cinc i que deixa la porta oberta a una futura instal·lació de polígon industrial. Hem promogut i participat dels únics debats i exposicions sobre el PGOU que s’han dut a terme a Almiserà, una tasca que hauria d’haver liderat l’Ajuntament. Des de l’oposició, hem sigut l’únic partit a fer aportacions a aquest document tan important”.

Martínez ha afirmat que “des del BLOC creiem que és possible una altra manera de fer política, més transparent i participativa. Al llarg d’aquests anys se’ns ha entrebancat l’accés a la informació en multitud d’ocasions, s’ha dilatat de manera inexplicable i se’ns ha impedit transmetre, entre altres coses, el contingut dels plenaris en àudio als veïns -una mesura que afavoriria l’accés a la gestió municipal per part de les persones. És preocupant la manera de fer política de l’actual govern local. Des del BLOC estem disposats a assumir la responsabilitat de governar Almiserà d’una altra manera, amb els veïns i veïnes”.

A la trobada també va estar present Pepa Izquierdo, secretària comarcal del BLOC, que va recolzar la tasca de Xavier Martínez com a regidor: “des que el BLOC està present a l’Ajuntament, tot i les dificultats que posen des del govern, ja no poden actuar amb la mateixa llibertat; i això es fa visible a cada plenari, on aportem la major part de propostes i on fem un seguiment exhaustiu de la realitat local i de les necessitats del veïnat”.

Jornada d’Innovació Organitzativa.

Aquesta valoració va tenir lloc en el marc d’una jornada amb l’Equip d’Innovació Organitzativa del BLOC, on van participar representants dels col·lectius locals del partit a la comarca. En la jornada es van tractar diversos aspectes com l’eficiència política, el foment de les dinàmiques de la política “de baix cap a dalt” i les perspectives electorals del BLOC a la Safor-Valldigna. A la jornada, estigueren presents José Beteta i Rafael Oliver, tots dos membres d’aquest equip que ha estat impulsat des de la Secretaria d’Organització del BLOC.