Al·legació 1 a l’entrador nou d’Almiserà
En relació a la Resolució de 16 de maig de 2008, de la Direcció General d’Obres Públiques, relativa a la informació pública del projecte bàsic de l’estudi d’integració paisatgístiques: Clau: 11-V-1941(2). Nova carretera de connexió d’Almiserà amb l’antiga travessia CV-60, i dintre del període legal d’al·legacions,

EXPOSE:
1.-
La Direcció General d’Obres Públiques, de la Conselleria d’Infraestructures i Transport, ha aprovat inicialment el projecte de referència i com a conseqüència s’ha obert el tràmit d’informació pública en la forma prevista en la Llei de Règim Jurídic per a les Administracions Públiques i Procediment Administratiu Comú.
L’esmentat període d’informació pública s’obri a l’efecte de la legislació general, legislacions sectorials, així com als previstos en la legislació d’impacte ambiental pel que fa referència a l’estudi d’impacte ambiental i a l’estudi d’integració paisatgística; tot, amb l’objecte de consultar el projecte i presentar al·legacions als llocs indicats més avall.
El termini era de 30 dies hàbils comptadors a partir del primer dia hábil següent al de la publicació de l’anunci en el Boletín Oficial del Estado.

La informació es podia consultar a:
Conselleria d’Infraestructures i Transport:
• 46010 València: avinguda de Blasco Ibáñez, 50
• 03001 Alacant: avinguda d’Aguilera, 1r-7ª. planta
• 12003 Castelló: avinguda del Mar, 16
Ajuntament d’Almiserà

2.-
A l’Ajuntament d’Almiserà, se sol·licita una còpia digital de la informació. 9 dies després ens informen, que no és possible consultar-ho d’aquesta manera perquè a l’Ajuntament no hi ha còpia i ens emplacen a consultar-ho a Conselleria d’Infraestructures i Transport; tot i això, l’Ajuntament d’Almiserà que encara hui esperem una contestació per escrit.

A Conselleria no hi ha còpia digital però el que és més sorprenent és que tampoc la tenen en paper. Allà mateix vam presentar una queixa per escrit per no poder tenir-hi accés. Adjuntem còpia de la queixa.

Després de tot els viatges, el termini acaba el 13 d’agost i disposem d’uns pocs dies per consultar tota la informació del projecte, fet que fem en format paper.

Creiem que el període d’al·legacions no s’ha respectat, amb el consegüent greuge amb els veïns i veïnes que vulguen consultar-lo.

AL·LEGACIONS:
Davant la impossibilitat de tenir accés a tota la documentació en format digital per estudiar el projecte i poder presentar possibles al·legacions més estudiades, sol·licitem la retirada del projecte i l’inici d’un nou període d’al·legacions en què es complisquen els terminis i les condicions legals de consulta.

Al·legació 2 a l’entrador nou d’Almiserà

EXPOSE:
1.-
Que existeix un fort impacte paisatgístic explícit a la redacció del projecte, segons el document de l’Estudi d’Impacte Ambiental.

2.-
La falta de justificació del projecte, que creiem necessària als documents de planificació d’aquest, per tal de dur endavant un projecte d’estes dimensions per a la població d’Almiserà.

3.-
La inexistència d’un projecte coherent, i coordinat amb aquest, per a la gestió global dels recursos globals del municipi. Es generen infraestructures sense tenir en compte que aquestes perjudiquen els principals valors de caràcter rural que podrien ajudar a desenvolupar l’economia i la vida local.

AL·LEGACIONS:
Per tot això, sol·licitem la retirada del projecte de l’entrador al municipi d’Almiserà.

Al·legació 3 a l’entrador nou d’Almiserà

EXPOSE:

1.-
Que als antecedents i objecte del projecte es diu que “la solución adoptada se encuentra incluida en la propuesta de PGOU de Almiserà en actual tramitación”.

2.-
Que el PGOU d’un municipi és el document més adient per regir la planificació d’un municipi. A més, aquest document encara no està aprovat.

3.-
Que caldria haver presentat el present projecte i el període d’exposició pública una vegada aprovat el PGOU, que és el que marca les necessitats del poble

AL·LEGACIONS:
Per tot això, sol·licitem la retirada del projecte de l’entrador al municipi d’Almiserà.

Al·legació 4 a l’entrador nou d’Almiserà

EXPOSE:

1.-
Que a l’estudi de trànsit es diu que “no se dispone de datos de intensidad de tráfico procedente de aforos para poder estimar la IMD de las carreteras cercanas al trazado proyectado… Por otro ladoIMD observada en la CV-6081 es escasa”.

2.-
En el mateix capítol se’ns diu que “debido al suelo urbanizable previsto por el planeamiento en tramitación”. Com el mateix enunciat diu, el PGOU es troba en tramitació i, per tant, no es poden prendre per definitives aquestes xifres fins que el PGOU estiga definitivament apovat.

3.-
A més, tot seguit es diu que “se va a suponer que la población en el año horizonte sea el doble obtenido estadísticamente; concretamente 664 habitantes”. Perquè s’empra aquesta xifra? Segons quins càlculs? Ni tan sols responen al que preveu el PGOU, encara en tramitació i, per tant, tampoc definitiu.

4.-
Al següent paràgraf es diu que “el porcentaje de vehículos pesados se estima en un 10 %”. Perquè? No es justifica ni es raona. Quin motiu, a més, té el trànsit de vehicles pesats per Almiserà?

AL·LEGACIONS:
Per tot això, considerem imprecís, confús i en alguns llocs arbitraris les dades de referència emprades per a justificar l’actuació. Per això, sol·licitem la retirada del projecte de l’entrador al municipi d’Almiserà.

Al·legació 5 a l’entrador nou d’Almiserà

EXPOSE:

1.-
Que a l’Estudi d’Impacte Ambiental es diu que “la anchura de la carretera, altura d rasante, cantidad de drenaje, etc. tendrá una mayor o menor incidencia en función de sus magnitudes”. A causa de les caracterítiques del projecte presentat es produeix de nou un efecte barrera per a animals i veïns del territori.

2.-
No s’explica com es farà front al risc de contaminació d’aqüífers, tot i que aquest fet es considera d’una probabilitat o risc alts.

3.-
Segons l’Estudi d’Impacte Ambiental, “la calidad actual del paisaje es media y baja por tratarse de un paisaje fundamentalmente agrícola”. Creiem que aquesta valoració és inadequada, donat que ens trobem davant de zones de ribera, zones agrícoles amb tipologia de mosaic, restes de secà, etc.

4.-
Es produeix una considerable afectació de la geomorfologia. A més, segons el document esmentat “suposa una evident intrusió visual en un paisatge fonamentalment rural. A més, hi ha una forta incidència visual en disminuir les vistes i baixar la qualitat de les mateixes des dels nuclis urbans d’Almiserà i Llocnou de Sant Jeroni”.

AL·LEGACIONS:
Per tot això, considerem que l’impacte és excessiu i no es duen a terme mesures correctores suficients, donat que resulta pràcticament impossible donada la magnitud del projecte respecte dels dos municipis afectats.
Per això, sol·licitem la retirada del projecte de l’entrador al municipi d’Almiserà.

Al·legació 6 a l’entrador nou d’Almiserà

EXPOSE:

1.-
Que hi ha evidents manques en la participació ciutadana del projecte. A banda de les dades de visites, no s’extreu cap conclusió del pla de participació.

Es pot comprovar com la pràctica totalitat de comentaris en l’enquesta són contraris al projecte.

Que en un municipi com Almiserà, on la majoria de veïns tampoc tenen accés a Internet no es pot dissenyar un pla de participació ciutadana únicament a través de la xàrcia. Açò ha provocat que els veïns siguen desconeixedors de l’impacte de l’esmentada infraestructura.

2.-
Que segons el Pla de Participació tots els grups polítics de l’Ajuntament seran informats de la redacció del projecte. Adjuntem el model de carta que hi ha al projecte.

No obstant, el grup municipal del BLOC no ha rebut aquesta carta, per la qual cosa s’ha incomplert aquest punt del pla de participació.

AL·LEGACIONS:

Per tot això, considerem que la participació és insuficient, mal planificada i pràcticament inexistent. No compta amb cap conclusió ni valoració i, per tant, no té cap utilitat.

A més, s’ha realitzat un incompliment, en no notificar el nostre grup municipal de l’esmentat projecte.

Per això, sol·licitem la retirada del projecte de l’entrador al municipi d’Almiserà.