Xavi Martínez, portaveu del Bloc a Almiserà, prendrà possessió del seu càrrec d’edil 19 dies després de la constitució del Consistori perquè estava realitzant exàmens.

Un procés electoral genera, entre moltes altres coses, centenars d’anècdotes i dades curioses tant en la campanya prèvia com en els següents dies en els quals es van conformant les corporacions municipals.

Almiserà és un cas d’aquests. De les votacions, el Bloc va assolir un regidor dels set amb què compta l’Ajuntament. Xavier Martínez Mascarell era el cap de llista de la formació nacionalista.

El 16 de juny, tots els alcaldes i regidors van prendre possessió i van jurar o van prometre els seus càrrecs. En aquest municipi va ser el popular Vicent Miguel Miñana.

Miguel Martínez no va poder fer-ho i encara hui és regidor sense escó.

Als seus 21 anys, és l’edil més jove de la comarca juntament amb una de les portaveus del PP que té la seva mateixa edat, Lorena Bermejo, precisament en el seu mateix municipi.

La seva major obligació abans del 27-M eren els seus estudis. Està realitzant la carrera d’Economia i aquest any ho ha cursat a França, gràcies al programa de beques d’intercanvi Erasmus.

La coincidència de dates entre els exàmens finals i les formacions de govern li va impedir acudir el 16 de juny al Consistori, pel que és l’únic que encara no ha pogut fer efectiu el seu càrrec.

“Vaig haver d’anar a França per a acabar els exàmens però espere que en els pròxims dies ja se celebre l’acte”, va explicar Xavier.

Les últimes setmanes del curs van ser mogudetes. A més de totes les activitats que tenia allí previstes, Javier va haver de volar diverses vegades a la Safor per a poder “fer un poc de campanya” al poble.

Així mateix, no va faltar a la cita amb les urnes “ni tampoc a alguns exàmens que vaig tenir aquí a Espanya”, va recordar. Aquest retard no li ha impedit començar ja a treballar. De fet, ha mantés ja diverses reunions amb el seu partit per a començar a establir les actuacions a realitzar durant la legislatura que acaba de començar.

A l’Ajuntament només podran actuar d’oposició “i ells faran el que vulguen perquè tenen majoria absoluta, són cinc contra dos”, va afirmar l’edil.

Però els nacionalistes treballaran pel seu compte pel poble. Seguint el seu programa electoral, se centraran en actuacions molt concretes i al seu judici necessàries, com potenciar els pressupostos participatius o la regulació de l’escombriaire, perquè arribe a cobrir la zona dels xalets de nova construcció.

A més, “volem organitzar molts actes per al poble”, va afegir.

Malgrat la seva joventut, se sent perfectament preparat per a endinsar-se en el món de la política, “si no, no m’hagués presentat perquè des del principi estàvem segurs que almenys trauríem un regidor”, va afirmar.

Xavier Martínez es prepara ja perquè en els pròxims dies comence oficialment el seu treball, probablement el dijous, que assegura confiat podrà compaginar “sense problemes” amb els seus estudis el curs pròxim.

Martínez va indicar ahir que cap membre de la Corporació li ha posat problemes perquè la presa de possessió de l’escó es realitzara després. De fet, ell va avisar amb temps als altres membres de la Corporació “i ells van dir que podia prendre possessió de l’escó quan acabara els exàmens de la carrera”.

I és que, als municipis xicotets el ritme de la vida no funciona tan accelerat com a les grans ciutats. Tot és més tranquil, fins i tot la política.