Amb l’auditori del Saló de Graus de l’EPSG ple de gom a gom, unes 400 persones, el BLOC va celebrar l’acte central comarcal, que comptà amb la presència dels més de vint alcaldables als municipis de la Safor, el secretari comarcal, Facund Puig, i el secretari general de la formació nacionalista, Enric Morera.

L’acte va tenir un format amé, ja que comptà amb vídeos, actuacions amb cançons de Raimon i Ovidi, amb les notes en directe d’un violoncel. Els presentadors de l’acte van traure a la tarima als candidats, que explicaren per quins motius volien ser alcaldes i alcaldesses del seu municipi.

Xavier Martínez va ser el primer en respondre “per Almiserà, vull ser alcalde”. Amb tan sols 22 anys, aquest almiseratí aspira a aconseguir l’alcaldia en un poble on no s’ha promogut la participació ciutadana fins el moment, més enllà de la cita amb els comicis electorals. També hi era present Montse Fuster, núm. dos del BLOC per Almiserà.

Xavi a destacar que “a Almiserà volem fer un projecte de convivència on pervisca la idea de poble, on prevalga la transparència i la participació”; “treballarem”, va afegir, “per un poble únic en el context de la Safor: per la seua herència històrica, on encara ara perviu un món rural. Un món rural on situarem la clau de la nostra modernitat.

En finalitzar la totalitat de candidats, va ser el torn dels líders comarcal i nacional, Facund Puig i Enric Morera, que va demanar el treball constant de tots: “estarem en el govern de la Generalitat i acabarem amb la corrupció, amb els escàndols urbanístics i amb l’abandonament que pateixen els treballadors del sector tèxtil, els funcionaris i els malalts”.